Kjente norske skuespillere

October 13, 2013

En skuespiller kan være så utrolig mye forskjellig, det kan være en som jobber innen film og tv produksjoner, det kan være en som kun jobber innen teater, musikaler og revyer eller det kan være filmskuespiller som er den store drømmen til mange.

Her i Norge så er det mange godt kjente skuespillere, både her i landet og også internasjonalt, da er det snakk om filmskuespillere.

En av de mest kjente skuespillerne nå for tiden, både her i Norge og internasjonalt er Nicolai Cleve Broch, født i 1975 i Bærum og også oppvokst i Oslo. Han tok sin eksamen ved Statens teaterhøyskole i 1999 og har etter det vært med i filmer som Buddy, Uno, Den Siste Revejakta, Max Manus og den aller siste filmen hans er Gåten Ragnarok som hadde premiere november 2013.

Aksel Hennie har også blitt en av de store skuespillerne her i Norge iløpet av de siste 13 årene. Hennie ble født i 1975 og er både skuespiller, regissør og også manusforfatter. Han utdannet seg ved Statens Teaterhøyskole og medvirket i flere oppsetninger på Det Norske Teatret. I senere tid så har han vært med i filmer som Jonny Vang, Ulvesommer, Max Manus, Lønsj, Hodejegerne, 90 minutter og den aller siste, Pioner. Hennie har mottatt flere priser iløpet av karrieren sin som Amanda prisen for sin hovedrolle i Jonny Vang og for sin hovedrolle i Max Manus.

Det siste tilskuddet til norske skuespillere er en som har dukket opp bare iløpet av de siste par årene og allerede rukket å bli kjent. Pål Sverre Valheim Hagen, født i Stavanger i 1980 med utdannelse fra Statens Teaterskole. Hagen fikk sin filmdebut tilbake i 2004 med filmen Den Som Frykter Ulven og har allerede rukket å få Heddaprisen i 2007 og Kanonprisen i 2008 og i 2009. Det var også Hagen som fikk hovedrollen som Thor Heyerdahl i filmen Kon-Tiki fra 2012.