Ta bilder som en profesjonell

September 2, 2016

Det er gøy å ta bilder, men resultatet blir kanskje ikke alltid som du forventet. Heldigvis er det ikke nødvendig å ta en lang utdannelse for å bli en bedre fotograf. Med noen gode fototips og skikkelig utstyr, kan du ta bilder som en proff.

Les og prøv ut

Husk at du ikke blir proff over natten. Det gjelder innen alle områder, også fotografering. Start med å lese bøker eller nettsider om fotografering. Hvis det er mye du lurer på, kan du også bli med i et forum sammen med andre fotografer. Det beste er å få svar fra andre som har mer erfaring. Når du har lest noe, er det også viktig at du prøver ut tingene i praksis. Det er bare gjennom å prøve og feile at du kan bli en bedre fotograf.

Avansert utstyr eller ikke

Du kan ta fine bilder med mobil eller kompaktkamera, men hvis du vil regulere innstillingene manuelt, trenger du et litt dyrere kamera, for eksempel et perfekt speilreflekskamera. Dette koster, men til gjengjeld kan du ta bilder av svært god kvalitet, bare husk å lære deg hvordan alle innstillingene fungerer, og prøv ut alt sammen. Ikke nøy deg med å ta bare ett bilde av motivet, ta gjerne tjue bilder med ulike innstillinger. Slik kan du sammenligne innstillingene og få de beste bildene. Et skikkelig bra bilde fortjener selvsagt en hedersplass. Ikke gjem det bort som en datafil, men skaff deg en flott forstørrelse og ram inn bildet. Heng det på veggen slik at både du og andre kan se det. Innrammende bilder som du har tatt selv er også den perfekte gaven til jul og fødselsdager.

Fotomuligheter overalt

Gode fotomuligheter finnes overalt, alltid. Ta med deg kameraet når du er ute, selv om du bor midt i byen. Finn motivene der du er.